Verbouw dorpshuis De Oude School aan de Dorpsweg te Hensbroek

Het dorpshuis in Hensbroek is, na een grondige verbouwing en uitbreiding, weer geopend. Door de uitbreiding is de bovenzaal veel prominenter geworden, daarom heeft deze ook een mooie opgang gekregen. Daarnaast is er ook een goederenlift aangebracht zodat benodigde artikelen veel makkelijker naar de verdieping kunnen worden verplaatst. Al met al kan het dorpshuis weer een lange tijd vooruit.

Op 20 juli 2012 is de 1e paal geslagen in het bijzijn van buurtbewoners, het bestuur “De Oude School” en dhr.Sjaak Vlaar van “Gemeente Koggenland”.

Meer informatie kunt u ook vinden in het artikel van nhd.nl, gepubliceerd op 20 juli 2012. Klik hier om naar het artikel te gaan.’

De aanpassingen zijn gericht op het vergroten van ruimtes binnen de accommodatie om daarmee de gebruiksmogelijkheden te verbeteren. Daarnaast zijn er aanpassingen nodig om het gebouw op onderdelen te moderniseren.

– Het bestuur van dorpshuis “De Oude School” heeft behoefte aan meer ruimte, waardoor meer functies ondergebracht kunnen worden.
– De beheerder van het dorpshuis moet steeds heel erg passen en meten met de ruimten.
– Er dient een (goederen)lift geplaatst te worden, omdat vele spullen (ondermeer de koersbalmat) steeds op de bergzolder opgeruimd moet worden. Dit is lichamelijk bezwaarlijk voor de senioren.
– Het sanitair moet aan de eisen des tijds aangepast worden en het gebouw kan een opwaardering gebruiken.
– Tenslotte kan het dorpshuis na de aanpassing weer tot in lengte van jaren zijn functie ten behoeve van de gemeenschap vervullen.

Meer informatie kunt u ook vinden in het artikel van dichtbij.nl, gepubliceerd op 14 december 2011. Klik hier om naar het artikel te gaan.’

Project details

Opdrachtgever
Stichting dorpshuis “De Oude School” te Hensbroek

Plaats
Hensbroek

Architect 
Sander Douma Architecten BNA BV

Status 
Opgeleverd najaar 2012